QUÈ ÉS INCORPORA

És un programa que s’emmarca dins del projecte Foment de l’Ocupació de l’Obra Social “la Caixa” i s’adreça a persones que estan en risc d’exclusió social.

L’objectiu del Programa Incorpora és facilitat l’accés al món laboral a persones amb risc d'exclusió. Per aconseguir-ho, fomenta de manera directa les capacitats d’inserció de les entitats socials adherides al programa i promou la sensibilització a favor de la inclusió social de les persones amb dificultats afegides mitjançant la recerca d’oportunitats laborals.


 QUÈ OFERIM?

A través dels tècnics d’inserció de les entitats socials oferim un servei d’intermediació laboral que va des de la formació i la selecció de persones que busquen feina fins a la incorporació d’aquestes persones a un lloc de treball. D’aquesta manera, donem un suport integral durant totes les etapes del procés:

· Identifiquem els llocs de treball per cobrir i planifiquem la metodologia que cal seguir.
· Seleccionem perfils professionals en funció dels requeriments de l’oferta.
· Oferim ajuda per a l’adaptació al lloc de treball.
· Fem un seguiment del treballador després de la inserció.

A més assessorem sobre les obligacions vinculades a la inserció laboral de persones an risc d’exclusió social i sobre les bonificacions per contractar persones en risc d’exclusió social i la desgravació fiscal corresponent.


 A QUI ENS ADRECEM?

A les empreses i les institucions que consideren que han de ser un agent actiu de la societat i que la responsabilitat social corporativa (RSC) repercuteix de manera positiva en els accionistes, els treballadors, i els clients perquè aporta valor afegit a la marca.

A les empreses que vulguin anar més enllà de les obligacions que estableix la llei, amb un comportament empresarial responsable, i que es vulguin avançar a la gran majoria de les altres empreses respecte de les pràctiques socials, creant uan entitat compromesa amb la societat.


 QUINS BENEFICIS OBTÉ L'EMPRESA?

· És un servei gratuït i personalitzat amb un interlocutor directe que vetllarà i es preocuparà per a donar resposta a les vostres necessitats amb la màxima eficàcia.
· Existeixen diferents bonificacions per a aquest tipus de contractacions, així com ajudes que no podríeu accedir si no és de la mà d'una entitat social que participa al Programa Incorpora. 
· Aportareu valor afegit a l’empresa i rebreu el reconeixement social dels clients, els proveïdors i els treballadors.

· Esdevindreu una empresa que s’implica en el territori i que en contribueix al desenvolupament i l’equilibri social.


 PUNT FORMACIÓ INCORPORA

L’Obra Social ”la Caixa” impulsa els PUNTS DE FORMACIÓ INCORPORA (PFI), adreçats a persones en situació de vulnerabilitat i a l’atur. Davant l’actual situació del mercat laboral és prioritari facilitar la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat a través de la formació de cursos amb continguts transversals i amb un seguiment personalitzat.

Oferim una capacitació professional que els permeti incorporar-se o tornar al mercat laboral. Així com, la vinculació de les empreses al programa Incorpora a través de l’oferta de pràctiques no laborals.

L’Associació Alba ha estat seleccionada per a gestionar un PFI i ho fa a través del projecte Enfoc que aglutina tots els serveis formatius que s’impulsen des de l’entitat (www.enfoc.cat).


 PUNTS FORMADORS INCORPORA GESTIONATS PER ENFOC:

Gestionem tres Punts Formadors Incorpora al territori: 
- Agramunt: ens trobareu a l'Ajuntament d'Agramunt, els dilluns i divendres de 9:30h. fins les 13:30h. Persona de contacte: Aïda Petit - [email protected] 
- Bellpuig: ens trobareu a l'Ajuntament de Bellpuig, els dijous de 9:30h. fins les 14h. Persona de contacte: Aïda Petit - [email protected]
- Cervera: ens trobareu al CEI de Cervera, els dimarts i dimecres de 9:30h. fins les 13.30h. Persona de contacte: Gemma Torrelles - [email protected] 


 DONEM RESPOSTA A LES NECESSITATS FORMATIVES DE LES EMPRESES?

Els tècnics d’inserció s’encarreguen de realizar un procés de prospecció entre les empreses per detectar necessitats formatives lligades a nous llocs de treball. D’aquesta manera s’intenta donar resposta als problemes de les empreses i oferir a persones a l’atur cursos gratuïts a mida, amb pràctiques i amb possibilitats reals d’inserció.


 PRÀCTIQUES NO LABORALS A LES EMPRESES

Busquem la col·laboració de les empreses per tal que els nostres alumnes puguin realitzar pràctiques no laborals com a part obligatòria de la formació del curs. En total serien 80 hores de pràctiques a determinar i concretar amb l’empresa interessada d’acollir-les. La formació ofereix seguiment a l’alumne durant el temps que estigui realitzant les pràctiques i suport a l’empresa i un interlocutor directe en cas que ho necessiti.